duminică, 7 iunie 2015

- Tarte cu mere si gem de portocale


Ingrediente:

- 3 mere
- 80 ml ulei de cocos sau de palmier
- 1/2 l-ta bicarbonat de sodiu
- 3 linguri sirop de artar
- 80 gr nuci macinate
- 140 gr faina integrala de grau
- 60 gr fulgi de ovaz
- 1 lingurita scortisoara
- 3 linguri dulceata de portocale
- 1 lingura coaja de portocala razuita


mod de preparare;

pregatim un bol mai mare in care vom prepara aluatul:
punem pe rand faina de grau, fulgi de ovaz, nucile macinate (eu le-am macinat fin in robotul de bucatarie cu lama s), siropul de artar , bicarbonatul, uleiul, scortisoara si un mar mai mic facut piure cu robotul de bucatarie.



Omogenizam pana obtinem coca oarecum de consistenta plastelinei.




Modelam coca in tavitele alese si unse cu ulei, apasam coca in mijloc pentru a pune umplutura.
 Dam tavitele cu coca modelata la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 10 minute.
Scoatem coca din cuptor lasam la racit complet.
 Umplutura:
3 linguri gem de portocale (eu am avut gem de portocale fara zahar bineinteles, cu ghimbir si cu coaja de portocala ) asa ca nu am mai pus coaja de portocala si piureul obtinut dintr-un mar.
omogenizam compozitia si am obtinut umplutura pentru tarte!
Dupa ce s-au racit tavitele  punem umplutura, nivelam cu o lingura si acoperim cu felii de mere.



Dam la cuptor pentru inca 35 - 40 de minute.


Nu va faceti griji, compozitia va iesi foarte usor din forme!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu