Ingrediente:
- linte - 250 g (de la conserva sau fiarta separat)
- cartofi - 2 buc medii sau 1 mare
- ceapa - 2 buc
- morcovi - 2 buc
- telina radacina - 1 buc (cat un ou )
- ardei - 1 buc (sau se poate inlocui cu pasta de ardei)
- suc de rosii - 150 gr (se poate inlocui si cu rosii proaspete)
- usturoi - 5 catei
- condimente : - sare, piper, cimbru, busuioc, foi dafin, sau pur si simplu dupa preferinta fiecaruia.
- verdeata - marar, patrunjel, leustean.
Mod de preparare:
Tocam ceapa marunt, dam pe razatoare (cat de mic preferati) morcovii si telina apoi caliti in putin ulei incins, aprox. 1 minut, punem o cana cu apa si mai lasam la inabusit pana ceapa devine stlicoasa si zaezavatul moale.
Adaugam ardeii sau pasta de ardei (eu am pus pasta de gogosari facuta in casa ) si peste toate legumele turnam apa in functie de consistenta dorita, adaugam cartofi taiati cubulete si sare de mare.
Dupa ce au fiert cartofi adaugam lintea gata fiarta, (daca e de la conserva sau borcan nu trebuie fiarta) usturoiul, sucul de rosii, si condimentele.
Mai lasam sa dea in clocot 1- 2 minute, stingem focul si punem verdeata.
Acoperim sa arestam inauntru aroma verdeturilor.
Se serveste cu ardei iute sau ceapa rosie.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu