sâmbătă, 28 martie 2015

- Ciorba de linte

Ingrediente:


  • linte - 250 g (de la conserva sau fiarta separat)
  • cartofi - 2 buc medii sau 1 mare
  • ceapa  - 2 buc
  • morcovi - 2 buc 
  • telina radacina - 1 buc (cat un ou )
  • ardei - 1 buc (sau se poate inlocui cu pasta de ardei)
  • suc de rosii - 150 gr (se poate inlocui si cu rosii proaspete)
  • usturoi  - 5 catei
  • condimente : - sare, piper, cimbru, busuioc, foi dafin, sau pur si simplu dupa preferinta fiecaruia.
  • verdeata - marar, patrunjel, leustean.

Mod de preparare:

 Tocam ceapa marunt, dam pe razatoare (cat de mic preferati) morcovii si telina apoi caliti in putin ulei incins, aprox. 1 minut, punem o cana cu apa si mai lasam la inabusit pana ceapa devine stlicoasa si zaezavatul moale.                                                                                                      

       Adaugam ardeii sau pasta de ardei (eu am pus pasta de gogosari facuta in casa ) si peste toate      legumele turnam apa in functie de consistenta  dorita, adaugam cartofi taiati cubulete si sare de mare.



         Dupa ce au fiert cartofi adaugam lintea gata fiarta, (daca e de la conserva sau borcan nu trebuie            fiarta) usturoiul, sucul de rosii, si condimentele. 


                                      


        Mai lasam sa dea in clocot 1- 2 minute, stingem focul si punem verdeata. 

        Acoperim sa arestam inauntru aroma verdeturilor. 

        Se serveste cu ardei  iute sau ceapa rosie.  
                      Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu