luni, 30 martie 2015

- Pate' de fasole

Ingrediente:

- 400 gr fasole fiarta (eu am pus jumatate alba, restul rosie)
- o ceapa rosie sau alba
- 1 morcov mare sau 2 mai mici
- o jumatate lamaie 
- 2 linguri ulei de masline (eu am folosit ulei de nuca, dovleac si canepa)
- 2 linguri ulei de palmier sau de care aveti pentru prajit
- pasta de gogosari 
- busuioc si cimbru uscat


Tocam ceapa si morcovul marunt, inabusim putin intr-o tigaie incinsa cu cele doua linguri de ulei pentru prajit pana se inmoaie.

Dupa ce am luat de pe foc legumele amestecam toate ingredientele intr-un castron si blenduim pana obtinem consistenta dorita. Potrivim cu sare daca este cazul. Eu nu am folosit deoarece am avut fasole conservata la borcan cu sare.

Bun, bun, bun... ne-am batut pe el !


2 comentarii: