Ingrediente:
- 3 banane (aprox 230 gr)
- 2 linguri suc de lamaie
- 6 linguri sirop de artar
- 130 ml ulei de palmier, floarea soarelui sau cocos
- 300 gr faina de ovaz
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina lamaie
- 1 lingurita scortisoara
- 80 gr fulgi de cocos
- 1/2 l-ta sare de mare (optional )
Mod de preparare:
Facem piureul de banane in robotul de bucatarie cu lama s, amestecam cu zeama de lamaie intr-un bol in care vom face aluatul, adaugam siropul de artar, uleiul si amestecam bine.
Adaugam faina de ovaz, bicarbonatul stins, sarea si scortisoara, amestecam bine cu o lingura de lemn.
La urma adaugam fulgi de cocos si framantam cu mana ca pe o coca de paine sau amestecam cu o lingura de lemn, o sa iasa un aluat lipicios de consistenta plastelinei usor de modelat.
Punem in palme putin ulei (pentru a nu se lipi) si formam bilute, le turtim putin si le aranjam pe o tava unsa cu putin ulei sau asternuta cu hartie de copt. dam la cuptorul preaincalzit la 180 de grade pentru aprox. 25 - 30 de minute.
Prevenim biscuiti sa se intareasca :
- nu ii lasam in cuptor dupa ce s-au copt;
- dupa ce ii scoateti din cuptor puteti inmuia biscuiti in apa, lapte vegetal suc de mere sau ce alegeti, pret de 1 secunda, fix cat sa atinga lichidul nu mai mult.
aceasta operatiune o facem pentru ca cocosul absoarbe din lichidul compozitiei
- eu am optat pentru ai pastra la frigider intr-o cutiuta cu capac, se pastreaza excelent, nu i-am inmuiat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu