Ingrediente:
- 2 fire praz (partea alba)
- 3 morcovi
- 1 telina mica
- 1 legatura ceapa verde
- 1 lingura pasta de ardei sau 1 ardei rosu mare- 200 grame rosii cherry (eu am pus la conserva)
- 500 gr cartofi
- 2 linguri ulei pentru gatit
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 frunze dafin
- busuioc, cimbru, maghiran (uscate)
- sare si piper
- verdeata: 2 fire marar, 2 fire patrunjel, 1 fir leustean
- apa
Mod de preparare:
Taiem legumele, nu foarte marunt, adica: prazul, morcovi, telina, ceapa verde, le inabusim in cele 2 linguri de ulei impreuna cu 2 linguri de apa cca. 2 minute la foc mediu , taiem cartofi cubulete sau cum dorim si ii adaugam peste legumele inabusite, completam cu apa si sare dupa gust.
Lasam la fiert. Dupa ce sau fiert cartofi de jumatate adaugam rosiile, ardeiul,frunzele de dafin si condimentele, mai lasam pe foc pana se fierb de tot cartofii, oprim focul si dam compozitia in blender alaturi de verdeata si uleiul de masline, daca compozitia e prea solida diluam cu apa dupa plac.
Lasam putina verdeata pentru ornat.
E minunata servita langa grisine integrale, dimineata , asigurandu-va portia de vitamine pe intreaga zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu