Ingrediente:
1. blat
- 300 gr faina de migdale
- 100 gr nuci hidratate peste noapte
- 150 gr curmale hidratate peste noapte in lapte vegetal
- 200 gr unt de cacao
- 2 pastai vanilie (doar partea interioara)
preparare
dam la robotul cu lama S nucile hidratate, punem in blender curmalele impreuna cu laptele vegetal in care s-au hidratat, adaugam si untul de cacao topit pe baie de aburi in blender pt a se omogeniza, vanilia si blenduim la viteza mare.amestecam toate ingredientele :faina de migdale, nucile date la robot, curmalele blenduite impreuna cu untul si vanilia si uite asa am obtinut blatul, aranjam intr-o tava cu inel detasabil si dam la congelator pana preparam crema.
2. crema
- 300 gr caju hidratat peste noapte
- 250 ml suc de ananas
- bucati mici de ananas
- 300 gr unt de cocos
- 6 linguri sirop de artar/agave
preparare
dam in blender nuca de caju hidratata impreuna cu sucul de ananas, dupa ce am obtinut pasta de caju in blender punem intr-un bol si amestecam cu untul de cocos topit pe baie de aburi si siropul de artar sau agave, amestecam bine cu un tel pentru a se omogeniza ingredientele, scoatem blatul din congelator si turnam crema peste blat, nivelam crema si aruncam bucatile de ananas peste crema, le apasam cu un cutit pentru a intra in crema. Punem la congelator pana preparam glazura
3. glazura
- 2 fructe avocado
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 banane
- 4 linguri sirop de artar
- 2 linguri cacao raw
- 8 linguri unt de cacao topit pe baie de aburi
preparare
Pisam avocado si bananele pana se fac piure adaugam peste zeama de lamaie, siropul de artar, cacao pudra si untul de cacao, amestecam puternic compozitia si am obtinut minunata glazura, pe care o turnam peste crema de ananas si nivelam, ornam cu ce avem prin frigider, eu am ornat cu capsuni,fulgi de cocos, ananas si fruct de physalis.
Pastram la frigider cca. 12 ore!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu