vineri, 3 aprilie 2015

- Chiftelute vegetariene cu mei

Ingrediente:

- o cana mei (cca. 200 gr)
- 2 cartofi potriviti 
- 3 linguri faina de ovaz 
- 2 linguri seminte de floarea soarelui
- 1 lingura nuci
- 3 cepe medii
- 2 linguri ulei de masline 
- 4 catei usturoi
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- busuioc si cimbru uscat
- sare si piper

Mod de preparare;

Intr-o cratita punem la fiert meii 20 de minute, separat punem cartofi curatati de coaja la fiert si ii lasam pana sunt fierti de jumatate. 
dam la robotul de bucatarie semintele si nucile pana se maruntesc, tocam ceapa marunt.


Intr-un bol amestecam ingredientele: ceapa tocata marunt, semintele si nucile maruntite, faina de ovaz, usturoiul zdrobit, meiul stors, cartofi dati pe razatoarea mica, cele 2 linguri de ulei, verdeata tocata marunt, si condimentele.
Amestecam ingredientele cu o lingura de lemn sau cu mana pana se omogenizeaza compozitia.


Langa bolul cu ingrediente punem un alt bol cu apa calduta pentru a ne umezi mainile (sa nu se lipeasca de maini) in timpul modelari chiftelutelor.
Asezam chiftelutele formate intr-o tava acoperita cu hartie de copt sau data cu o lingura de ulei si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute.
Dupa 30 de minute scoatem chiftelutele le intoarcem si pe partea cealalta si mai lasam 15 - 20 minute.
Potrivite pentru sandwich-ul de la scoala sau serviciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu