Ingrediente:
- 500 gr ciuperci
- 2 linguri ulei de masline
- 5 linguri faina de ovaz sau integrala
- 1 dovlecel curatat de coaja
- 2 cepe medii sau 4 mai mici
- 2 morcovi
- 2 leg. ceapa verde ( eu am pus 60 gr de chivas)
- 1 leg. usturoi verde
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 1/2 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita cimbru si busuioc uscat
- sare
- ienibahar
Mod de preparare :
ciupercile se spala si se taie marunt, se pun intr-o tigaie fara ulei la foc mic, pana ce lasa apa, apoi se adauga ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoarea mica.
Se lasa la foc mic pana ce apa sa evaporat. Intre timp maruntim verdeata.
Dupa ce apa sa evaporat adaugam in tigaia cu legume dovlecelul dat pe razatoaraea mica, mai lasam aprox. 1 minut pe foc.
Luam de pe foc si adaugam verdeata tocata marunt, cele 5 linguri de faina si condimentele.
Amestecam ingredientele si punem compozitia obtinuta intr-o tava de cozonac sau de chec, sau ce tava aveti prin casa,unsa cu putin ulei si tapetata cu putina faina pentru a evita lipirea, sau puteti opta pentru o foaie de copt.
Dam la cuptorul preancalzit la 180 de grade pentru aprox. 50 de minute.
Dupa ce drobul sa rumenit, lasam la racit, ungem cu drag cu ulei de masline, scoatem cu grija din tava, taiem felii mai mari sa nu se sfarame si servim cu salata preferam sau ce cruditati avem prin casa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu