miercuri, 8 aprilie 2015

- Tocanita de cartofi



Ingrediente:

- 8 cartofi potriviti
- 1 ceapa mare 
-  2 morcovi potriviti
- 4 linguri ulei 
- 4 catei  usturoi
- 2 lng pasta de ardei sau 1 ardei kapia 
- 100 gr bulion sau 2 rosii fierte si decojite in prealabil
- 10 boabe piper
- 4 frunze dafin
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita cimbru, busuioc si rosmarin (uscate)
- 1 leg marar 
- 1 leg patrunjel
- sare



Mod de preparare:

Curatam cartofii de coaja, (se pot lasa si in coaja daca sunt spalati bine) si ii taiem in cuburi sau dupa preferinta.
Tocam ceapa marunt, dam morcovul pe razatoare (eu nu l-am dat pe razatoare, l-am taiat subtirel ) 
iar daca ati optat pentru ardei taiati-l cubulete.
Sotam ceapa, morcovul si ardeiul (daca nu aveti ardei si inlocuiti cu pasta de ardei, aceasta se adauga spre sfarsit.) impreuna cu cele 4 linguri de ulei si cu o ceasca de apa sub capac cca. 2 minute.
Dupa 2 minute adaugam cartofii si ii acoperim cu apa pentru a se patrunde bine, adaugam sare dupa preferinta. Lasam 10 minute la fiert.

Dupa cele 10 minute  adaugam bulionul, pasta de ardei , usturoiul, piperul, frunzele de dafin, cimbru, busuioc, rozmarin, cu capacul pus pe jumatate sau deloc, lasam la fiert pana scade apa.
Se serveste cald cu verdeata tocata presarat, langa o salata verde cu cruditati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu