miercuri, 8 aprilie 2015

- Fasole scazuta


Ingrediente:

- 250 gr fasole boabe alba gata fiarta (eu am folosit de la borcan)
- 2 morcovi 
- 2 cepe medii
- 50 ml ulei 
- 100 ml suc de rosii sau 2 rosii proaspete taiate cubulete
- 1 ardei gras sau 50 ml pasta de ardei
- 1 buc telina de marimea unui ou
- cimbru, busuioc uscat
- 3 frunze dafin
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- sare daca este necesar


Mod de preparare:

Tocam ceapa marunt, dam pe razatoare morcovii, telina si ardeiul taiat cubulete dupa care le punem in ulei impreuna cu 50 ml apa la inabusit cca. 3 minute, adaugam boabele de fasole de la borcan spalata iar peste turnam  50 ml apa, adaugam si condimentele, (frunze dafin, cimbru, busuioc, sare daca este cazul eu nu am pus, avea fasolea) sucul de rosii (daca ati optat pentru pasta de ardei acum este momentul ei). Lasam totul la foc mic pana mai scade din apa. La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt. 
Servim cu mamaliguta si salata de muraturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu