joi, 2 aprilie 2015

- Salam de biscuiti - de post


Ingrediente:

- 400 gr biscuiti
- 500 ml lapte de cocos (se poate folosi si de orez, soia sau migdale)
- 3 lg cacao
- 150 gr ulei de cocos (sau unt de cacao)
- 200 gr curmale fara samburi (eu am pus si stafide, dar si curmalele singure inlocuiesc cu succes indulcitorul, se mai pot folosi si prune uscate)
- 50 gr nuci (se pot inlocui cu nuci de caju pentru cei care prefera)
- 1 pastaie vanilie (partea interioara)


Mod de preparare:

Prima actiune: punem la hidratat curmalele,stafidele si nucile in laptele de cocos pentru cca. 1- 2 ore.
Intre timp ne ocupam de biscuiti, punem biscuiti intr-o punga rezistenta si ii batem cu ciocanul  de lemn sau cu facaletul. 
Topim uleiul de cocos la bain marie
Dupa ce curmalele si restul s-au hidratat (1-2 h) punem compozitia in blender impreuna cu uleiul de cocos, cacao si partea interioara din pastaia de vanilie, deci toate ingredientele înafara de biscuiti.
Blenduim pana obtinem o crema fin (daca e pra tare si nu se blenduie mai adaugam 100 ml lapte de cocos).
Punem compozitia din blender peste biscuiti sfarmati si amestecam cu o spatula sau o lingura de lemn pana se omogenizeaza.


modelam pe o folie de plastic, optional se presara cu fulgi de cocos si dam la frigider.

Sunt foarte buni si sa nu uitam, nu contin zahar !:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu