sâmbătă, 4 aprilie 2015

- Pate de masline kalamata



Ingrediente:

- un bol masline (cca. 150 gr)
- un avocado bine copt
- 4 catei de usturoi
- o lingura suc de lamaie
- 1/2 l-ta busuioc uscat (optional)


Mod de preparare:

Scoatem samburi din masline, daca aveti masline fara samburi cu atat mai bine, taiem avocado in doua indepartam samburele si scoatem miezul din coaja cu o lingurita, 
Adaugam toate ingredientele (maslinele fara sambur, avocado, usturoiul, busuiocul si lamaia ) la un loc si  blenduim pana devine o pasta omogena.
Daca nu va place usturoiul, inlocuiti cu ceapa.
Se serveste pe barcute de ardei sau feliute de paine.
Daca nu il consumati imediat, puneti samburele de la avocado (pentru a nu se oxida) in mijlocul bolului cu pasta si dati la frigider. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu